fbpx
Geplaatst op: 24 June 2015

Wij maken je even jaloers door te melden dat wij een zomerstop hebben in de maanden juli en augustus, pas vanaf september zijn we er weer. Maar niet getreurd! We helpen je graag de hitte door met deze zes zomertips voor een goed humeur.

1. Othello door Toneelgroep Maastricht

2. Transparent voor regenachtige dagen

Ja, het kan ook regenen in de zomer. Wij tippen dan ook van harte de Amerikaanse zwarte komedieserie Transparent, voor al die avonden waarop je liever binnen blijft.

In Transparent volg je een gezin uit Los Angeles waarvan de vader besluit niet langer als man, maar als vrouw door het leven te willen gaan. Met onder andere Jeffrey Tambor en Gaby Hoffmann (het gekke zusje van Adam in Girls). De regisseur Jill Soloway maakte eerder ook het fijne Six Feet Under. Ontroerend, grappig en heel erg mooi.

3. Daan Windhorst beter leren kennen

Daan Windhorst is een hele leuke schrijver die op dit moment -ja, echt nú nú- het stuk BOT aan het schrijven is voor ons. De repetities voor dit stuk over onaardige mensen beginnen na de zomer. Maar je kan deze periode goed gebruiken om je alvast een beetje te verdiepen in deze Daan.

Je ziet hem deze zomer op De Parade met Het Torentje, een ‘choose your own adventure Borgen’. Er liggen 300 scènes klaar, maar welke gespeeld gaan worden weet niemand. Het Torentje is wat er zou gebeuren als Borgen een spelshow zou zijn, of Mark Rutte een willekeurige Paradebezoeker. Een voorstelling die zo actueel is dat niemand weet hoe hij af gaat lopen. Lijkt ons feest. En Daan schrijft satire voor De Correspondent, heel fijn voor op je strandstoel.

4. Summertime Festival op de Grote Markt

5. Wijntjes drinken bij het leuke Lapsang

Naar lunch- en wijnbar Lapsang gaan was al heel leuk, maar nu komt me er toch een leuke nieuwe eigenaar vanaf 1 juli! Wij zijn erg benieuwd wat voor lekkers deze dame genaamd Sanne Havinga ons gaat voorschotelen en hoe ze ons ooit nog van het terras gaat krijgen. Zien we je daar?

6. Summer of '96 kijken op zomerfestivals

Samen met een aantal topacteurs maakte leuke regisseur Casper Vandeputte voor NTJong een festivalvoorstelling over leerlingen van zijn basisschool.

The summer of ’96 gaat over de intense en verwarrende dagen na de Citotoets en de overgangsperiode naar de middelbare school. Een spreekbeurt verandert in een concert en eindigt in een surrealistische eindejaarmusical. Een zinderende flashback naar de jaren 90 met live muziek.

Deze zomer te zien op alle grote cultuurfestivals en op locatie in Den Haag, wij gaan zeker.