fbpx

Firma MES ontvangt jou en je leerlingen met veel plezier! Onze voorstellingen zijn (meestal) geschikt voor alle leerjaren en niveaus van het middelbaar onderwijs. Bij de voorstellingen bieden wij diverse educatieve mogelijkheden, die te koppelen zijn aan de vakken ckv, theater en maatschappijleer:

Lesbrief:
Bij elke voorstelling maakt Firma MES een (thematische) lesbrief waarmee je het voorstellingsbezoek zelf kunt voorbereiden.
Download de lesbrief bij The Biggest Lawsuit on the Planet via de knop hieronder.

 

Inleiding/nagesprek:
Indien gewenst kunnen wij een inleiding verzorgen voor aanvang van de voorstelling. Wij organiseren ook graag een nagesprek met jouw klas of groep.

Workshop:
Op aanvraag kan Firma MES ook een workshop verzorgen ter voorbereiding op de voorstelling, op school of in het theater. We houden hierbij rekening met de achtergrond van de deelnemers: met dramaleerlingen gaan we dieper in op de principes van theater en het maken van voorstellingen, met (bijvoorbeeld) ckv’ers hebben we het meer over achterliggende thema’s. De workshop wordt verzorgd door een theaterdocent van Firma MES, of – indien gewenst en mogelijk – door een van de acteurs.

"Wat de leerlingen erg waardeerden was de openhartigheid waarmee makers en spelers het publiek voor en na de voorstelling tegemoet traden. Ze kregen het gevoel dat ze er vanuit de binnenkant bij mochten zijn."

Docent Haganum

"De acteurs zijn grappig, de vorm is vaak vernieuwend. Sommige leerlingen hebben alle voorstellingen gezien. We hebben ook een aantal keer een workshop op school gehad van de acteurs. Dat was altijd leerzaam en gezellig. De nauwe band met de acteurs en de voorbereiding zorgt voor nog meer kijkplezier."

docent Haags Montessori Lyceum