fbpx
Geplaatst op: 19 November 2016

We moeten je even jaloers maken: we zijn met winterstop. Zeg maar wintervakantie. We zijn er even uit. Weg. Foetsie. We gaan ook op reis en dingen. Ver weg. Maar daar zullen we je niet te veel mee lastig vallen.
In 2017 zijn we er weer. Met voorstellingen, moois, prikkelends, geweldige avonden uit; en daar hebben we meer dan zin in. Tot die tijd, om die koude winterdagen te vullen, hierbij wat gouden tips van ons. Fijne winter!

Doe een rondje reuzenrad

Volg een class bij The School Of Life

In 2008 startte filosoof Alain de Botton met The School Of Life in Londen vanuit de wens om de aloude, grote vraag ‘hoe te leven’ iets beter te kunnen bevatten. Samen met een aantal kunstenaars, wetenschappers en journalisten maakte hij classes die gaan van ‘hoe verdiep ik mijn vriendschappen’ tot ‘hoe verbeter ik de wereld’,  en die classes kun je volgen. Het concept bleek een groot succes en inmiddels zit The School Of Life over de hele wereld, ook in Amsterdam. Onze Roos is docent bij The School Of Life, ze geeft How to be more creative en How to realise your potential (de classes zijn overigens gewoon in het Nederlands). Zo’n class bijwonen verruimt je geest en is een ontzettende oppepper voor je denken en zijn. En dat kunnen we wel gebruiken in de winter. Zie de agenda voor alle classes en data. Je kunt een class van Roos bijwonen op:

-Zondag 27 november in Rotterdam
-Dinsdag 29 november in Nijmegen
-Dinsdag 6 december in Amsterdam
-Dinsdag 17 januari in Amsterdam 

Kom naar Daan kijken in Othello

Onze Daan is as we speak te zien in een machtig mooie Shakespeare. Othello welteverstaan, van Toneelgroep Maastricht. Verwacht rijstkanonnen, koorzang en geweldige acteurs.

Tot en met half december is deze voorstelling aan het touren, vooral door België, dat wel. Maar wij zeggen: goede reden voor een weekendje weg, wandelen in de Ardennen, open haard aan, Belgisch biertje en ‘s avonds nog even deze voorstelling pakken. Winters genot voor gevorderden!

Kijk hier voor de volledige speellijst en meer info.

Bezoek museum Voorlinden

bezoek de voorstelling race

Het regende sterren voor deze theaterhit van het Nationale Toneel. En terecht. Race is het debuut van nieuwe artistiek leider Eric de Vroedt. Wat we gaan zien? Een razendsnelle advocatenshow over racisme en leugens. Wie spelen dat? Mark Rietman, Romana Vrede, Werner Kolf en Hein van der Heijden. Waarom moet ik gaan? “Mark Rietman is meesterlijk”, “alledaags racisme met humor bloot gelegd” en “strak en slappy met goed gedoseerde slapstick-momenten” zijn wat quotes die we je kunnen geven. Ga. Dat. Zien.