fbpx
Geplaatst op: 10 November 2020

VACATURE: STAGIAIR(E) THEATER- OF PODIUMTECHNIEK

Ben jij op zoek naar een uitdagende en leerzame stageplek in de theatersector? En zou je graag willen weten hoe het is om op tour te gaan met een gezelschap? Dan is stage lopen in de eerste helft van 2021 bij de voorstellingen The Biggest Lawsuit On The Planet  èn TECH van Firma MES echt iets voor jou!

Over Firma MES
Firma MES maakt documentair theater over maatschappelijke onderwerpen, vanuit onze thuisstad Den Haag. Met kritisch optimisme, een persoonlijke invalshoek, humor en actuele thema’s. We zijn huisgezelschap van Theater aan het Spui en werken samen met Het Nationale Theater en ons impresariaat Bureau Berbee.

Over de voorstellingen

The Biggest Lawsuit on the Planet
Op een zomerochtend in 2016, vier jaar voor de massale klimaatprotesten in ons land, overstroomt het huis van Jayden F.. Jayden is een nukkige puber met lang zwart haar en donkere eyeliner uit Rayne, Louisiana. Ze stapt uit bed en staat tot haar enkels in de drek. Klimaatverandering veroorzaakte de storm die de schade teweeg bracht. Samen met 20 andere jongeren klaagt ze nu de Amerikaanse regering aan, in de rechtszaak die bekend staat als ‘The Biggest Lawsuit on the Planet’.

We volgen Jayden, haar advocaat en haar ouders in de aanloop naar Jaydens belangrijkste speech tot nu toe. The Biggest Lawsuit on the Planet is een intiem portret van een jonge activiste en haar familie en vrienden. Wat betekent het om een strijd aan te gaan die zoveel groter is dan jijzelf? Welke offers moet je daarvoor brengen? Wat kunnen wij leren van Jayden, en van de mensen om haar heen?

Deze voorstelling toert in januari 2021 door het hele land.

TECH
De drie vaste acteurs van Firma MES maakten en speelden in 2019 elk hun eigen solo over de relatie tussen mens en technologie. Telefoongesprekken van een man die probeert zijn leven te redden (TECH III), een muzikale performance over een hightech sextoy (TECH II) en een monoloog van een hyperintelligente huishoudrobot (TECH I).

De voorstelling speelde in 2019 alleen in Den Haag, Amsterdam en op Theaterfestival Boulevard. Vanaf februari 2021 t/m begin mei 2021 toert deze voorstelling door het hele land.

Functie inhoud
Als stagiair(e) reis je mee met de ervaren technicus van Firma MES en vervul je allerlei hand- en spandiensten tijdens de beide tournees. De werkzaamheden bestaan onder meer uit:

-helpen op- en afbouwen van decor
-helpen inhangen, inprikken en programmeren van licht
-helpen aanleggen van geluid
-In overleg en indien gewenst het (mede-) bedienen van het licht en geluid van de voorstelling in een later stadium van de tournee.

Functie-eisen
– Je bent creatief, bereid om avonden te werken en vooral enthousiast
– Je volgt een opleiding podium-/theatertechniek op MBO of HBO niveau
– Je hebt affiniteit met theater (pre)
– Je bent minimaal 18 jaar oud
– Je bent beschikbaar in de periode van 4 januari tot begin mei 2021 (circa 40 voorstellingen totaal)
– Je bent bereid om door het land te reizen (reiskosten worden vergoed)
– Het liefst woon je in omgeving Den Haag, maar dat is geen vereiste

Wat wij bieden
– Een leuke afwisselende stageplek in een bruisende organisatie
– werken in een klein en hecht team, waarin je veel inspraak hebt en ruimte tot ontwikkeling
– een stagevergoeding conform CAO Theater en Dans 2020-2021.
– een sejourvergoeding conform CAO Theater en Dans 2020-2021.

Interesse?
Stuur een mailtje naar marije@firmames.nl met daarin je motivatie en cv, uiterlijk op 30 november. Gesprekken vinden plaats in de week van 7 december. Voor meer informatie kun je ook mailen naar bovenstaand mailadres.