fbpx
Geplaatst op: 24 August 2022

VACATURE: STAGIAIR(E) THEATER- OF PODIUMTECHNIEK

Ben jij op zoek naar een uitdagende en leerzame stageplek in de theatersector? En zou je graag willen weten hoe het is om op tour te gaan met een gezelschap? Dan is stage lopen in het najaar van 2022 bij de voorstellingen ‘De Onaantastbaren’ van Firma MES echt iets voor jou!

Over Firma MES
Firma MES maakt documentair theater over maatschappelijke onderwerpen, vanuit onze thuisstad Den Haag. Met kritisch optimisme, een persoonlijke invalshoek, humor en actuele thema’s. We zijn huisgezelschap van Theater aan het Spui en werken samen met Het Nationale Theater en ons impresariaat Bureau Berbee.

Over de voorstelling ‘De Onaantastbaren’
In augustus 2019 werd de 19-jarige Harry Dunn in Engeland doodgereden door Anne Sacoolas, partner van een Amerikaanse diplomaat. Ze reed aan de verkeerde kant van de weg. Anne vlucht na het incident, dankzij haar
diplomatieke paspoort, met een privévlucht naar Amerika. De zaak loopt op tot in Downing Street en het Witte Huis, maar Sacoolas wordt niet uitgeleverd of vervolgd. Harry’s ouders strijden tot op de dag van vandaag voor gerechtigheid.

Firma MES onderzoekt de verschillende belangen die spelen in deze zaak en geeft pijnlijk weer wat de uiterste consequenties van ongelijkheid, privilege en diplomatieke onschendbaarheid kunnen zijn. Ze ontsluiten de
wereld van diplomatie en nemen je mee in een meeslepende theateravond waar je niet zonder klamme handen en gewetenswroeging uit zult komen.

Vanaf september 2022 te zien in theaters door het land, tickets vanaf nu te koop!

Functie inhoud
Als stagiair(e) reis je mee met de ervaren technicus van Firma MES en vervul je allerlei hand- en spandiensten tijdens de landelijke tournee. De werkzaamheden bestaan onder meer uit:

-helpen op- en afbouwen van decor
-helpen inhangen, inprikken en programmeren van licht
-helpen aanleggen van geluid
-In overleg en indien gewenst het (mede-) bedienen van het licht en geluid van de voorstelling in een later stadium van de tournee.

Functie-eisen
– Je bent creatief, bereid om avonden te werken en vooral enthousiast
– Je volgt een opleiding podium-/theatertechniek op MBO of HBO niveau
– Je hebt affiniteit met theater (pre)
– Je bent minimaal 18 jaar oud
– Je bent beschikbaar in de periode van 18 september tot 20 december 2022 (circa 35 voorstellingen totaal + montage)
– Je bent bereid om door het land te reizen (reiskosten worden vergoed)
– Het liefst woon je in omgeving Den Haag, maar dat is geen vereiste

Wat wij bieden
– Een leuke afwisselende stageplek in een bruisende organisatie
– werken in een klein en hecht team, waarin je veel inspraak hebt en ruimte tot ontwikkeling
– een stagevergoeding conform CAO Theater en Dans 2020-2021.
– een sejourvergoeding conform CAO Theater en Dans 2020-2021.

Interesse?
Stuur een mailtje naar patricia@firmames.nl met daarin je motivatie en cv, uiterlijk op 9 september. Gesprekken vinden plaats in de week van 12 september. Voor meer informatie kun je ook mailen naar bovenstaand mailadres.