fbpx
Geplaatst op: 15 February 2018

‘Maak je over mij geen zorgen’ was op 4 mei 2018 te zien in Theater aan het Spui.

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

De organisatie van Theater Na De Dam heeft Firma MES gevraagd om speciaal voor 4 mei een nieuwe voorstelling te maken die een actueel perspectief biedt op de Tweede Wereldoorlog en de wereld van vandaag.  Vorig jaar maakten Naomi van der Linden & Esther Scheldwacht een voorstelling op 4 mei in Den Haag. Andere makers die ons voorgingen zijn Sadettin Kirmiziyüz, BOG., en Collectief Walden.

Maak je over mij geen zorgen
Den Haag, Denneweg, najaar 2014. Bij de verbouwing van restaurant Walter Benedict wordt een koffer met brieven en foto’s gevonden. De brieven zijn geschreven tussen 1938 en 1945 en blijken eigendom van de Joodse Israel Bachrach, die in 1942 vanuit Den Haag naar Zwitserland vluchtte.

Theatergroep Firma MES hoorde over dit verhaal tijdens een etentje en duikt voor Theater Na de Dam in de inhoud van de koffer. Wie was deze Israel? Hoe is zijn leven verlopen en wat vertellen zijn brieven ons nu?

Van en door: Roos Eijmers, Thomas Schoots, Lindertje Mans
Met grote dank aan Hans Pols.

4 mei 2018 – 21.00u  – HNT, locatie: Theater aan het Spui