fbpx
Geplaatst op: 24 May 2018

Dit zijn we van plan dit theaterseizoen:

Een Avondje Armoede

een uit de hand gelopen fundraising event

Een lokale zangvereniging wil haar steentje bijdragen aan armoedeverzachting, maar de geplande benefietavond loopt anders dan verwacht. Een terminaal zieke man probeert een financiële deal te sluiten met zijn arts. Een verwaarloosde asielkat vertelt haar verdrietige verhaal.

Een Avondje Armoedeis een uitbundige theatercollage over armoede in Nederland anno 2018, op een onverwachte plek in de stad. Over goede bedoelingen, bureaucratie, opportunisme en hoe het is als je leven écht low budget is. Met teksten van A. H. J. Dautzenberg.  Wees welkom bij Een Avondje Armoede.

Een Avondje Armoede speelt van 2 oktober t/m 8 november 2018 op bijzondere locaties in Den Haag, Utrecht, Amsterdam en Rotterdam.

RISHI komt terug

theatrale live-reconstructie van een noodlottige gebeurtenis

Op 24 november 2012 werd de Surinaams-Hindoestaanse Rishi Chandrikasing op perron vier van station Den Haag Hollands Spoor doodgeschoten door een politieagent. Hij was zeventien jaar en bleek ongewapend.

Schrijver Kees Roorda liet zich inspireren door getuigenverslagen en politieverhoren en schreef een tekst waarin zesentwintig betrokkenen terugblikken op deze dramatische gebeurtenis. Theatergroep Firma MES geeft al deze mensen, elk met een eigen waarheid en perspectief, een stem.

RISHI ging al eerder in première en werd lovend ontvangen met enkel vijf sterren-recensies. Ook werd de voorstelling door de Volkskrant verkozen tot beste voorstelling van het seizoen en speelden we op het Nederlands Theater Festival. Reden genoeg om de voorstelling nu door heel Nederland (en ook België!) te spelen. Te zien van 20 november 2018 t/m 15 februari 2019, tickets nu te koop.

TECH

In het voorjaar van 2019 presenteren we een spannend nieuw project: drie solo’s, elk door één van de vaste Firma MES-acteurs. Roos Eijmers, Daan van Dijsseldonk en Lindertje Mans geven elk op geheel eigen wijze invulling aan het thema ‘mens en technologie’. Wordt het een monoloog, een choreografie of een concert? Kom kijken en laat je verrassen. Vanaf 7 t/m 31 mei 2019 in Den Haag en Amsterdam. Tickets.