fbpx
Geplaatst op: 02 September 2023

In De Vierde Macht ontsluit Firma MES de onzichtbare binnenwereld van het centrum van de macht: een ministerie. Waar beleid en wetten worden voorbereid, uitgevoerd en gecontroleerd. Waar duizenden ambtenaren op zoek zijn naar de ‘nieuwe bestuurscultuur’. Een verborgen wereld waar je als normale burger zelden toegang toe hebt, met zijn eigen ongeschreven wetten en regels. 

Wat gebeurt daar, tussen de wolken en de straat? Hoe werkt het daar? Hoe kun je met z’n 180 duizenden met één mond spreken? Hoe is het om te werken terwijl elke stap wordt vastgelegd, gecontroleerd en de hele wereld argwanend meekijkt? Hoe ‘transparant’ is ‘transparant’ genoeg?

Aan de hand van interviews onderzoekt Firma MES het spanningsveld tussen burger, politiek en ambtenarij juist nu het wantrouwen in onze overheid steeds meer toeneemt. Brandend actueel locatietheater in het hart van de Nederlandse overheid, met worstelende ambtenaren in de hoofdrol.

De Vierde Macht zal vanaf november 2023 te zien zijn. De capaciteit zal beperkt zijn, dus wil je als eerste op de hoogte zijn van de start van de kaartverkoop? Schrijf je dan hier in!