fbpx
Geplaatst op: 15 June 2017

Met trots kunnen we aankondigen dat RISHI op het Nederlands Theater Festival te zien zal zijn. Van 9 t/m 12 september spelen we ‘s middags en ‘s avonds in Theater Bellevue.

Jaarlijks vindt in september het Nederlands Theater Festival plaats in Amsterdam. Elf dagen langen worden de beste voorstellingen van het afgelopen seizoen geprogrammeerd in verschillende theaters in de stad. Het festival opent op 7 september traditiegetrouw met de Staat van het Theater en sluit op zondag 17 september af met het Gala van het Nederlandse Theater waar de belangrijkste Toneelprijzen worden uitgereikt, zoals de Louis d’Or en de Theo d’Or.

Dit jaar staan wij 9, 10, 11 en 12 september in Theater Bellevue met onze voorstelling RISHI. In de voorstelling maken we een live-reconstructie van 24 november 2012, Den Haag Hollands Spoor. Op perron vier werd de Surinaams-Hindoestaanse Rishi Chandrikasing doodgeschoten door een politieagent. Hij was zeventien jaar en bleek ongewapend. Schrijver Kees Roorda liet zich inspireren door getuigenverslagen en politieverhoren en schreef een tekst waarin zesentwintig betrokkenen terugblikken op deze dramatische gebeurtenis.

Afgelopen april ging RISHI in première in Pakhuis de Règâh in Den Haag, werd lovend ontvangen door publiek en pers en maakte een bescheiden tour langs Rotterdam, Utrecht, Haarlem en Amsterdam. Onder de noemer TF Specials is RISHI nu geselecteerd voor het Theater Festival.

Hier kun je kaarten kopen voor een van de voorstellingen.
(Houd de aanvangstijden goed in de gaten, deze wisselen per dag!)