fbpx
Geplaatst op: 02 September 2013

Vol trots presenteren wij onze nieuwe, tamelijk briljante zakelijk leider: Ulrike Söbbeke. Vanaf het moment dat Ulrike vertelde over haar plannen voor Firma MES en we zagen hoe enthousiast en vol passie voor cultuur, cijfers én surfen deze dame is, waren wij verkocht. Vanaf juli 2013 maakt zij vast onderdeel uit van ons team.

Ulrike in het kort:
(1979) Geboren en getogen Rotterdamse met een passie voor de kunsten, maar dan achter de schermen. Afgestudeerd in Kunstbeleid en –management aan de Universiteit Utrecht in 2004 waarna ze als projectleider voor diverse culturele organisaties (waaronder FACT, LantarenVenster, IFFR, Kunstgebouw) heeft gewerkt. Sinds 2011 is ze lid van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur.

Ulrike over Firma MES en het zakelijk leider zijn:
“De zakelijke kant van de culturele sector heeft mij altijd al getrokken. Als kind stond ik zelf op de planken maar ontdekte al gauw dat ik meer geïnteresseerd was in de organisatie achter de schermen. Creatieve processen in begrotingen gieten is bijna een contradictio in terminis, maar vind ik een leuke uitdaging. Cijfers scheppen kaders van waaruit mooie dingen kunnen groeien.

Ik werk al jaren in de culturele sector waar ik verschillende functies heb vervuld. De laatste jaren werkte ik voornamelijk als projectleider. Projectmanagement heeft zeker een zakelijke kant, maar niet alle aspecten van het zakelijk leiderschap kwamen aan bod. Daarom sluit deze functie perfect aan bij mijn persoonlijke ambities.

Samen met Firma MES wil ik werken aan een afwisselend, eigentijds en innovatief repertoire, dat zich zeker niet beperkt tot het theater. We hebben door de toekenning van structurele subsidie van de gemeente Den Haag de kans gekregen om te werken aan een nog duidelijker profiel van ons gezelschap. En ik ben heel blij dat ik de kans heb om in deze periode in te stappen en mede vorm te geven aan deze groei.

Het meest zin heb ik in de eerste voorstelling van Firma MES, live in het theater. Door een lang geplande reis door Californië heb ik de speelperiode van SCHREEUW helemaal gemist.”