fbpx
Geplaatst op: 11 June 2019

NIEUWS: In september gaan we de voorstelling De Gijzeling spelen, over de vergeten vijfdaagse terreurdaad die 45 jaar geleden plaatsvond in Den Haag. Over een gijzeling van vijf dagen met drie Japanse terroristen, elf gijzelaars, een miljoen dollar gevraagd losgeld, een Boeing 707, een politieke rel, neergeschoten agenten en een besnorde piloot die een volksheld werd. Van vrijdag 30 augustus t/m zaterdag 21 september is deze unieke theaterervaring exclusief te zien in de voormalige Amerikaanse ambassade in Den Haag.

We vertellen het verhaal van de mensen achter deze ingrijpende gebeurtenis in een unieke theaterervaring. Het verhaal van de 21-jarige agent die in haar rug werd geschoten, van de besnorde piloot die een volksheld werd, van politici in ethische dilemma’s, van de beheerste Japanse onderhandelaar, en natuurlijk van de gijzelaars en gijzelnemers, waarvan er één nog altijd voortvluchtig is.

UNIEKE LOCATIE
Dit alles op een unieke locatie: de voormalige Amerikaanse ambassade, waar destijds het crisiscentrum was en hulpdiensten samenkwamen. Op een steenworp afstand van de plek waar de gijzeling plaatsvond.

Tickets zijn verkrijgbaar via Het Nationale Theater, de complete speellijst vind je hier.

10 JAAR FIRMA MES
Dit jaar bestaan we 10 jaar en dat zullen jullie weten! Nog maar net klaar met het drieluik TECH, dat we de hele maand mei in Zaal 3 speelden en lovend ontvangen werd De Volkskrant hierover: “Firma MES is een van de best bewaarde geheimen van de Nederlandse theaterwereld.”