fbpx
Geplaatst op: 24 June 2014

Op dit moment repeteren wij met veel plezier aan Trippers, de voorstelling die in juli in Tropicana te zien zal zijn. Supertrots zijn we dat Elfie Tromp (1985) de tekst wilde schrijven. Daar hoort dus een interview bij.

Hoe heb je gewerkt aan Trippers? Wat waren je inspiratiebronnen?
Tijdens het schrijven droeg ik een neonbikini, kauwde ik een pakje Hubba Bubba per dag en nam shotjes honingrum als er een hoofdstuk af was. Ik heb muziek van Nicki Minaj en Rihanna op repeat gezet. En films als Spring Breakers, Wild at Heart, Bonnie & Clyde, 24 Hour Party People, Naar de Klote! en Natural Born Killers nog eens herkeken.

Wat verwacht je ervan?
Een felle, geile, voorstelling die wrang doorpompt als een grijnzend, zwetend meisje dat voor het eerst XTC heeft geslikt.

Wat is je lievelingstekst uit het stuk?
Ik ben verliefd op het personage van Clint, de badmeester van Bartje. Hij is de jongen waar ik vroeger als tiener altijd naar loerde als ik lag te zonnen bij de Kralingse Plas, maar die ik nooit durfde aan te spreken.
Hij is plat en poëtisch, boerenslim en brutaal. Hij ziet er tacky uit, maar is stiekem onweerstaanbaar. Hij zegt dingen als:

Zien jullie deze twee vingers? Ik rol de dag hiertussen op tot een balletje en verkruimel hem over een lange vloei. Ik rol de wereld op en steek hem aan.

Clint in Trippers

Wat een held!

In welk stukje van de voorstelling heb je nu al het meest zin?
Als Clint zijn verdiende loon krijgt en op zijn flikker krijgt van de twee meisjes.

Wat doe je aan naar de première?
Iets straks waar ik goed in kan twerken. Misschien laat ik cornrows zetten.

Op welke dingen die je gedaan hebt in je leven ben je het meest trots?
Mijn roman, mijn columns, mijn hond, mijn lekkere vriend en dit stuk. Ik ben echt bizar trots op dit stuk.

Beste herinnering aan Tropicana?
Met bandjes om meedeinen in het golfslagbad en me een echte baas voelen als ik met mijn oudere zus van de hoge glijbaan af mocht.

Wat deed je zelf toen je net van de middelbare school kwam?
Ik denk dat je beter kan vragen: wat deed ik niet?

Dit is de website van Elfie.