fbpx
Geplaatst op: 13 May 2019

Actrice Lindertje Mans aan het woord over TECH II en 10 jaar Firma MES

Roos vertelde dat ze het spannend én leerzaam vindt om alleen op toneel te staan. Hoe is dat voor jou?
Het is inderdaad spannend om in mijn eentje op het toneel te staan, er is geen moment om even achterover te leunen en naar de ander te kijken. Maar het is ook heel tof om zelf de touwtjes in handen te hebben, te bepalen wat het publiek beleeft. En daarnaast word ik geholpen door de fantastische muziek.

Hoe kwam je op het idee voor TECH II?
Ik zag een keer een documentaire over seksrobots en die fascineerde me. Het heeft een treurige kant, en natuurlijk ook een banale, maar ook iets poëtisch. De samenkomst van technologie en intimiteit vind ik inspirerend. En daarnaast wilde ik al lang samenwerken met muzikant Roald van Oosten. Ik zong weleens een liedje voor hem in en dit was de uitgelezen kans om meer met elkaar te doen, helemaal omdat hij ook groot robot-fan is.

Wat kan het publiek verwachten?
The Life And Death Of A Sex Robot is een Engelstalig theatraal concert met verschillende popsongs, die samen het verhaal van Robin vertellen. Zij is de eerste in Nederland verkrijgbare seksrobot. Ik heb haar ook in het echt gezien en mij door haar laten inspireren.  Het wordt een zintuigelijke ervaring waarbij je Robin beter leert kennen. We hebben met het hele team, licht, geluid en regie, de wereld van Robin vormgegeven. Het is echt haar show. Een groot deel van de teksten die je hoort komen letterlijk uit interviews met Robin.

Wat is jouw hoogtepunt uit 10 jaar Firma MES?
Er zijn zo veel hoogtepunten geweest! Van onze eerste eigen voorstelling op de Pier in Scheveningen tot het megalomane IJS&VIS en de bijzondere nagesprekken bij Rishi. Dat we de tijd en ruimte hebben gekregen om al die verschillende dingen met elkaar uit te zoeken beschouw ik als het grootste hoogtepunt.

TECH II is op 14, 15 en 16 mei te zien in Zaal 3 in Den Haag. De triple bill met TECH I, II & III vindt plaats op 28, 29 & 30 mei in Den Haag en op 4 juni in Theater Bellevue, Amsterdam.