fbpx
Geplaatst op: 13 October 2021

Speciaal voor de audiotour Oksigen schreven Garuda (Miguel Eilbracht) en August (de Bats) een gelijknamig rapnummer. Met de track willen de twee Indische jongens de luisteraar bewust maken van wie hij/zij/hen is en wil zijn.

“De songtekst samengevat in één woord: identiteit. Hoe zie jij jezelf en hoe wil jij gezien worden?” zegt August. Om de luisteraar eerst op zijn/haar gemak te stellen betrekt Garuda de identiteitsvragen in de intro eerst tot zichzelf: “Misschien zit ik in een strijd diep vanbinnen. Kijk het is niet altijd makkelijk” Ze vertellen elkaars verhaal in de tekst: “Deze jongen ontving verhalen van familie, met eigen normen en waarden en dat vormde zijn visie” rapt August over Garuda. De rappers roepen vervolgens de luisteraar op om zichzelf te zijn: “We zijn allemaal iemand anders en niemand anders”.

Ze hopen het publiek hoe dan ook een goed gevoel te geven. Het nummer sluit een tour, met een best zwaarbeladen thema, op een positieve manier af. “Geweldig dat ondanks het lastige thema de mensen toch met een glimlach naar huis gaan door ons nummer” vertelt August vol trots. Garuda voegt hieraan toe: “Na elk optreden ontvangen we complimentjes en dat herinnert ons eraan waar we het voor doen. Uiteindelijk sta ik daar namens mijn familie en de hele Indische gemeenschap om mensen een positieve boodschap mee te geven.” Ze rappen vol energie, delen hun gevoelens en performen hun track met een grijns op hun gezicht. “Het is echt een privilege dat wij hier elke week mogen staan. Het is een droom die uitkomt.”

Het nummer Oksigen van Garuda & August is te beluisteren op Spotify, YouTube en alle andere streamingdiensten.

auteur: Miguel Eilbracht