fbpx
Geplaatst op: 25 April 2012

We zijn er trots op dat de adviescommissie van de gemeente Den Haag vandaag een positief advies heeft vastgesteld voor onze voorgenomen meerjarenplannen (2013-2016). De commissie adviseert het volledig aangevraagde bedrag van Firma MES te honoreren. De commissie stelde:

“Als nieuw, klein en beloftevol theatergezelschap, met landelijke potentie, heeft Firma MES zich voorgesorteerd. (…) De ontwikkeling van toptalent gebeurt op theatergebied via de Firma MES en via het Nationale Toneel, in samenwerking met Theater aan het Spui. De Commissie hoopt en verwacht dat dit jonge, talentvolle gezelschap en het jong talent bij het Nationale Toneel zich deze kunstenplanperiode sterk verder zullen kunnen ontwikkelen. (…) De aanvraag van de Firma MES maakt op de commissie een levendige, dynamische en realistische indruk. De artistieke koers die het jonge gezelschap voorstaat wordt goed onderbouwd. Firma MES kan met recht een zogenaamd ‘gazelle gezelschap’ worden genoemd, een jong opkomend collectief dat belangrijk kan zijn voor de dynamiek in het culturele klimaat in een stad. De Commissie heeft goede hoop dat Firma MES die belofte waar gaat maken.”

Vanaf 2013 gaan we twee nieuwe producties per jaar maken. Een als huisgezelschap van Theater aan het Spui en een in samenwerking met het Nationale Toneel. Verder zal er ieder jaar een succesreprise plaatsvinden. Firma MES blijft nieuwe, oorspronkelijke voorstellingen in het theater en op locatie maken, voor een jonge, nieuwe doelgroep tussen de 15 en 40 jaar. Er wordt gekozen voor thema’s die dicht op de tijdsgeest zitten.