fbpx
Geplaatst op: 13 January 2021

Einde tournee The Biggest Lawsuit on the Planet

Afgelopen maart stonden we klaar: met de eerste try-out achter de rug zouden we op zaterdag 14 maart 2020 in première gaan met The Biggest Lawsuit on the Planet. Door coronamaatregelen is de premiere twee keer verzet en zijn veel speeldata geannuleerd of verplaatst. Door verlenging van de huidige lockdown kan helaas ook de derde premièredatum (22 januari) niet doorgaan en moeten we ook de rest van de voorstellingen cancelen. 

The Biggest Lawsuit on the Planet

Op een zomerochtend in 2016 overstroomt het huis van de zestienjarige Jayden Foytlin in Rayne, Louisiana. Klimaatverandering veroorzaakte de storm die de schade teweeg bracht. Samen met 20 andere jongeren klaagt ze nu de Amerikaanse regering aan voor nalatig klimaatbeleid, in de rechtszaak die bekend staat als The Biggest Lawsuit on the Planet. Firma MES onderzocht deze rechtszaak en vertelt in deze bijzondere documentaire voorstelling het persoonlijke verhaal van Jayden, haar advocaat, familie en vrienden in de aanloop naar Jayden’s belangrijkste speech tot nu toe. De tournee van The Biggest Lawsuit on the Planet zou spelen t/m 9 februari 2021 en is door coronamaatregelen geannuleerd. 

“Ontzettend jammer dat we The Biggest Lawsuit On The Planet nu niet kunnen spelen. Maar we gaan deze tijd goed gebruiken, we denken na over hoe dit bijzondere verhaal toch bij ons publiek terecht kan komen en we doen volop research voor nieuwe projecten.” regisseur Thomas Schoots en actrice en schrijver Lindertje Mans