fbpx
Geplaatst op: 23 February 2015

Wat doen die jongens en meisjes van Firma MES eigenlijk allemaal? Op dit moment touren we het land door met TROEP, maar gaat al het andere werk gewoon door. Zo ziet een gemiddelde week bij ons eruit:

Maandag

Dinsdag

Als we een voorstelling spelen (zoals nu TROEP), gaat dat eigenlijk altijd zo: onze technicus Daniel en onze stagiair Jeremy vertrekken al vroeg in de ochtend in het busje met ons decor en zijn meestal om 10.00uur in het theater waar we die avond moeten spelen om te beginnen met opbouwen. Daan, Lindertje en Roos beginnen rond het middaguur driftig met elkaar te Whatsappen over welke trein of welk vervoersmiddel ze zullen nemen (Lindertje is de enige met een auto en deze gebruiken blijkt soms noodzakelijk omdat er niet altijd meer treinen terug rijden). Om ongeveer 15.00 uur gaan we richting het theater waar we moeten spelen (soms eerder als het echt ver is). In de zaal aangekomen leggen we onze rekwisieten klaar, checken we waar en hoe het licht hangt zodat we tijdens het spelen niet net naast maar ín de juiste lichtbundel gaan staan en dan gaan we eten. We zoeken meestal iets dicht bij het theater met lekker en niet te zwaar fotowaardig voedsel. Na het eten repeteren we nog even wat teksten, kleden ons om en kijken oneindig veel filmpjes van Van Kooten en de Bie om ons Haags scherp te houden (belangrijk onderdeel van TROEP). En dan…spelen maar. Na afloop praten we na met ons publiek, helpen we mee afbreken en vertrekken we weer richting huis waar we vaak op een rock ‘n roll-waardig tijdstip ons bed in duiken.

Woensdag

Donderdag

Soms is touren bijzonder leuk. We speelden een paar weken geleden een aantal dagen achter elkaar ver weg. Onze technicus Daniel heeft samen met zijn familie een groot huis op de Utrechtse Heuvelrug, midden in het bos. Na Doetinchem en voor Den Bosch besloten we in dit huis te slapen. ‘s Nachts dronken we wijn bij het haardvuur en overdag maakten we een boswandeling en kwamen we boswachter Govert tegen die ons wees op het zeldzame natuurverschijnsel ijshaar, te vinden midden in het bos. Met gloeiende wangen gingen we richting de Verkadefabriek. Leventje hoor.

Vrijdag

Op vrijdag strepen we meestal laatste to-do’s weg om het weekend met een leeg hoofd in te gaan. Nog even een bordeel bellen (we zijn van plan om onze succesvolle voorstelling in het bordeel Mayfair te hernemen, maar dit keer ook in andere bordelen). Contact met Dieke, onze publiciteitsmedewerker over hoe we zoveel mogelijk mensen naar TROEP kunnen laten komen. Andere afspraken plannen, schema’s maken en taken verdelen. Een groot gedeelte van onze werkzaamheden zijn behoorlijk praktisch en niet creatief in een tourperiode. We spelen nu gemiddeld drie keer per week de komende tijd.

‘s Avonds zien we elkaar ook nog af en toe, dit keer was dat met wijn en vlees en om de verjaardag van Thomas goed te vieren bij SoHo in Den Haag.

 

Een weekje met Firma MES, dat is… Nou zo ongeveer! Mocht je TROEP  nog niet gezien hebben: check vooral even onze speellijst (met ook een extra voorstelling op 3 april in Theater aan het Spui in Den Haag).