fbpx
Geplaatst op: 10 February 2020

De jonge klimaatactivist Jayden F. uit The Biggest Lawsuit on the Planet strijdt in de rechtszaal voor een beter milieu. Een gevecht dat groter is dan zijzelf, maar ook op kleinere schaal kun je het verschil maken. Met de volgende zes dingen kun je de wereld een klein beetje beter maken. Doe jij mee?

1. Douche wat korter
Zet twee favoriete nummers van je playlist aan en douchen maar. Tegen het eind van het tweede nummer weet je dat de kraan bijna uit moet.

2. Pak vaker de fiets
Altijd een goed idee natuurlijk want je zo sport je gratis, ben je in de buitenlucht en creëer je geen onnodige uitstootgassen.

3. Eet minder of geen vlees en vis
Wist je dat lams- en rundvlees zorgen voor de meeste uitstoot van broeikasgassen? Verder is ‘Ik weet niet wat ik moet koken’ geen excuus meer met alle foodblogs en kookprogramma’s.

4. Scheid je afval
Kleine moeite, groot geluk. Op deze manier sparen we grondstoffen en door reclycling zorgen we voor minder broeikasgassen.

5. Winkel bewuster
Koop alleen noodzakelijke spullen en check of het product voorzien is voor een duurzaamheidskeurmerk. Of go crazy: probeer een maand helemaal geen nieuwe spullen te kopen. Wij voelen een challenge opkomen…

6. Zet je verwarming een graadje koeler
Draai onnodige verwarmingen zo laag mogelijk en zet de verwarming een graadje kouder. Met een extra warme trui voel je je net zo warm al hiervoor.

Nog meer tips?
We lezen blogs zoals One World en Milieu Centraal voor meer tips. Check ook de Instagram’s van deze bedrijven. Verder heeft Jelmer Mommers een interessante wekelijkse nieuwsbrief over klimaatverandering. En heb je Jelmer’s boek Hoe gaan we dit uitleggen – Onze toekomst op een steeds warmere aarde al gelezen of het gratis boekje van Rutger Bregman Het water komt?

Leuk dat je ook jouw steentje bij wilt dragen aan een beter klimaat. Benieuwd hoe Jayden F. uit Louisana dit doet? Kom dan van 11 maart t/m 28 mei kijken naar The Biggest Lawsuit on the Planet. Check de speellijst.

Bron feiten: milieucentraal.nl

Auteur Priscilla Vaas