fbpx
Geplaatst op: 14 March 2019

Sinds de start van dit jaar hebben we een nieuwe zakelijk leider: Marije van Rest. Zij gaat ons de komende jaren ondersteunen met allerhande begrotingen, financiële strategieën, sponsors en fondsenwerving. Tijd om even voor te stellen!

Wie ben je in het kort?

Geboren in Monster, in het Westland. Een echt Montessori-kind en vanaf mijn twaalfde dan ook naar het Haags Montessori Lyceum in Den Haag. Daarna in Leiden Politicologie en Geschiedenis gaan studeren en daar zes jaar gewoond, met wat onderbrekingen in Berkeley, Parijs en Oxford (heel fijn was dat). Vervolgens een tijd in het centrum van Den Haag gewoond en sinds kort weer terug in Leiden. Ik hou van beide steden erg veel.

Wat voor werk deed je hiervoor, wat is je achtergrond?

Hiervoor werkte ik als politieke campaigner in de politiek en daarna als onderzoeker en bestuursadviseur bij de Algemene Rekenkamer. Als onderzoeker deed ik onderzoek naar allerlei beleidsterreinen. Van elektrische auto’s tot de Betuweroute tot de Belastingdienst. Een erg leerzame tijd!

Inmiddels heb ik de ambtenarij achter me gelaten. Ik wilde wat meer creativiteit in mijn leven. En een wat minder grote organisatie om me heen. Bovendien ben ik meer op mijn plek als ondernemer. Naast mijn werk bij Firma MES heb ik daarom sinds een paar maanden mijn eigen bedrijf (MVR Producties) waarmee ik muziek- en theater evenementen organiseer in Leiden. Ook ben ik actief als tekstschrijver en freelance journalist. Ik schrijf o.a. over onderwerpen als werk, loopbaan, carrière, politiek, feminisme, boeken, cultuur, psychologie, mens & maatschappij.

Dat creatieve en ondernemende zat er overigens al vroeg in. Zo stond ik aan de wieg van het Augustijns Theater. Dat bestaat inmiddels 10 jaar, iets waar ik nog steeds erg trots op ben!

Politiek boeit nog steeds natuurlijk. Ik volg de actualiteit altijd op de voet en in 2016 reisde ik af naar Colorado om voor Hillary Clinton langs de deuren te gaan. Was een erg gave ervaring (met helaas een wat minder gave uitkomst).

Wat hoop je, samen met Firma MES, te gaan bereiken?

Waar ik met Firma MES aan wil werken is het verder professionaliseren van het collectief, zowel in de organisatie als op het zakelijk-financiële vlak.  Daarnaast wil ik vooral ook graag met de MES’ers aan de slag met het formuleren van de ambities voor de toekomst en denk ik graag mee over de inhoudelijke aanvliegroute van producties en projecten. Het versterken van het profiel van het gezelschap, vooral ook in maatschappelijk opzicht, hoort daar ook bij. Firma MES heeft veel succes en groeit steeds verder door, maar dat roept natuurlijk ook weer vragen op qua ambities, organisatie etc.

Dit weet niemand over mij:

– ik ben een groot Harry Potter fan – groot! Ik ken alle ins en outs van elk personage en elke plot-lijn. En ik lees de boeken elk jaar wel weer opnieuw.

– ik was als kind extreem verlegen. Toch vroeg ik in groep 5 opeens om de hoofdrol in  het klassentoneelstuk. En omdat de juf dat zó leuk vond, kreeg ik die ook! (geen idee meer waar het precies over ging, in ieder geval over een kip!).

 

En nog even een kiekje: