fbpx
Geplaatst op: 07 May 2024

Op zaterdag 18 mei om 17:00 is Lindertje te bewonderen in een research-presentatie voor haar nieuwe performance Chicks in Dialogue binnen O. Lab (onderdeel van O. Festival for Opera. Music. Theatre). Hier krijg je een kijkje in de repetitieruimte van theatermakers, iets dat normaal is voorbehouden aan een select gezelschap. lindertje stelt zichzelf de vraag: “Kan ik in gesprek met een kip?” 🐔

Dit zal plaatsvinden in Rotterdam bij Worm. Wil je daar bij zijn? Klik dan >> hier <<

Over Chicks in Dialogue
Chicks in dialogue is een one-woman-pluimvee-opera. 60% van de vogels op aarde zijn kippen. Tijd om ze nader te bekijken, vindt Lindertje: “Ik wil in gesprek met een dier dat me altijd omringde in mijn jeugd op het platteland: de kip. Ik voel me heel verbonden met de kip. We zijn beiden vrouw, mensen lachen soms om ons en onderschatten ons soms: mensen noemen ons chick. Tegelijk ben ik onderdeel van een soort die de kip uitbuit en onderdrukt. Ik wil samen met de kip onze positie onderzoeken. Kan ik kippentaal spreken? En wat vertelt de kip mij dan? Zijn we onderdeel van een multi-species sisterhood?

Het begin van een spannend onderzoek naar de kracht en klank van de kip en naar onszelf” – Ravian van den Hil. Festivaldramaturg O.