fbpx
Geplaatst op: 26 May 2019

Casper Vandeputte is toneelregisseur en schrijver. Voor TECH III maakte hij samen met Daan de bewerking van de tekst van Stephen Knight.

Hoe ken je Firma MES?
Van de toneelschool. We zaten allemaal in hetzelfde jaar. Met Roos had ik de eerste stem en bewegingslessen, ik heb op school twee voorstellingen gemaakt met Daan, met Thomas heb ik drie en een half jaar in de regie klas gezeten en met Lindertje heb ik een keer een uur lang de slappe lach gehad omdat we de eerste letters van de voor en achternamen van onze school genoten omwisselden en dan zou Lindertje Mans dus Mindertje Lans heten. Dat vonden we hilarisch. We zaten in de McDonalds en ik denk ook wel dat we stoned waren. Nouja, van toen dus. Tussen 2004 en 2008 was dat.

Wat heb je met technologie?
Ik vind het machtig interssant, vaak heel comfortabel en ook huiveringwekkend.  Voorlopig wordt alle technologie nog bedacht en ontworpen door mensen. Ik denk dat het enorm belangrijk is om in gesprek te zijn over wat we willen dat technologie is en kan en doet.

Voor TECH III vertaalde en bewerkte jij de tekst van Stephen Knight samen met Daan. Hoe ging dat in z’n werk?
Daan had al een hele goede eerste vertaling gemaakt dus ik mocht vooral met hem in gesprek over welke personages er eventueel uit konden, hoe we de voorstelling al dan niet naar Nederland zouden vertalen en hoe een Nederlandse betonexpert eigenlijk praat met zijn collega’s.

Wat is je favoriete zin uit de voorstelling?
Ha! Die heb ik dus niet direct. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik toen ik de vertaling van Daan las wel zat te grienen. Terwijl ik de film al had gezien. Wat eerlijkheid is, of het hebben van een geheim slecht of juist goed voor je is, die vragen legt deze tekst wel open. Ik heb heel veel zin de voorstelling te zien.

TECH III is nog te zien als onderdeel van de triple bill. Deze vindt plaats op 28, 29 & 30 mei in Zaal 3 Den Haag (alleen nog kaarten voor 30 mei) en op 4 juni in Theater Bellevue, Amsterdam.

(portretfoto Casper Vandeputte: Bart Grietens)