fbpx
Geplaatst op: 02 December 2013

Wij denken hier met extreem plezier en warmte aan terug: op zondagmiddag 24 november was de allereerste editie van True Stories in Supermarkt op de Grote Markt te zien. In True Stories vertellen mensen waargebeurde verhalen die ze zelf hebben meegemaakt. As simple as that. Maar o zo ontroerend en bijzonder. Het thema van de middag waar alle verhalen op de een of andere manier mee te maken hadden was heel toepasselijk: ‘de eerste keer’.

Martijn Bordewijk vertelde over zijn eerste keer in het ziekenhuis, meteen voor een heftige operatie. Jantine Oonk vertelde over haar eerste keer trouwen. Chris van Heerden vertelde over de watersnoodramp die hij als klein jongetje heeft meegemaakt, Kiki Schippers vertelde over haar eerste keer met de trein voor een grote liefde en Marije Smits vertelde over haar eerste keer Paralympische Spelen. En er was Saar Vandeberghe die tot ieders plezier een briefwisseling voorlas uit haar pubertijd. Lindertje verzorgde de muzikale omlijsting en Daan en Roos presenteerden de middag en lazen ook de briefjes voor die door het publiek bij binnenkomst anoniem waren ingevuld. Iedereen kreeg een briefje met een zin om af te maken: wat ik zal nooit vergeten is toen ik voor het eerst… De meest waanzinnige antwoorden en eerste keren waren ingevuld en werden dus voorgelezen.

Trots zijn wij om te melden dat de SuperMarkt zo goed als uitverkocht was (en dat voor een eerste keer!). Dit smaakt absoluut naar meer hoorden we ook van veel aanwezigen. Daarom hebben we besloten om True Stories te blijven organiseren. Als het goed is vanaf volgend jaar iedere twee maanden. De volgende editie is waarschijnlijk eind februari dus mail ons vooral met bijzondere waargebeurde verhalen.

Ondertussen touren wij ook lekker door met STEL. Vrijdag speelden we nog in een zowat uitverkochte Verkadefabriek in Den Bosch en ook Hoorn en Apeldoorn waren een groot succes.

Hopelijk tot snel!

Firma MES

P.S. De prachtige foto’s van True Stories zijn gemaakt door Willemieke Kars. Kijk voor foto’s van alle vertellers op Facebook.