fbpx
Geplaatst op: 29 September 2013

De eerste van drie (!) repetitieweken STEL zit er alweer op. Normaal lees je in zo’n eerste week het stuk ongeveer honderd keer en ga je pas de week daarna écht de vloer op. Deze keer niet. ‘s Woensdags stonden we al in onze bijeengeraapte repetitiekostuums bibberend te spelen. En dat is niet het enige wat spannend is aan het maken van deze voorstelling. Of eigenlijk het HERmaken van deze voorstelling.

STEL was vorig seizoen te zien in New Babylon: het woon-, winkel- en werkcomplex naast Den Haag Centraal. Daar zagen we twee koppeltjes in verschillende tijden een nieuwe woning betrekken. Eén koppel in de jaren ’50 en een koppel in het nu, allebei worstelden ze op hun manier met de liefde.

Maar nu gaan we met STEL de theaters in. U zult begrijpen dat de stap van locatietheater naar “theatertheater” al de nodige aanpassingen vergt, maar daar houden dit keer de veranderingen niet op. We geven STEL een complete make-over.

Geen jaren ’50 meer, en ook geen nieuwe woning om te betrekken: nee. We brengen de koppels samen in één ruimte. De twee koppels gaan samen op relatietherapieweekend in een Center Parcs-achtige cottage. De twee koppels moeten al observerend van elkaar leren, om zo sterker uit het weekend te komen.

In de zomer hebben we de teksten bewerkt en afgelopen week begonnen we met onze nieuwe en knappe gast-acteur Justus van Dillen aan de repetities. Teksten worden al repeterende met schaar en stift aangepast en vandaag werd er nog zwetend naar miniatuurbankstellen gezocht in de stad. U begrijpt, er is nog veel werk aan de winkel. Wij houden u op de hoogte, en zien u uiteraard graag bij een van de voorstellingen.

Lees volgende week verder…

P.S.: tekstleren gebeurde dit weekend op z’n Haags aan het strand, zie foto.